Skip to content

Valerie Van Beverketocoach, ketogene therapie, yoga teacher

"Healthy food, Happy body"

Ik ben Valerie, 50-something en levensgenieter.
Bewegen is altijd al een deel van mijn leven geweest. Sporten betekent voor mij er voluit voor gaan, jezelf tegenkomen en overwinnen. En erna zalig genieten van zo’n warme, deugddoende douche.
Als fervent sporter weet ik dat voeding heel belangrijk is. Ook als je niet sport, heeft dit een enorme impact op je gezondheid. Net daar wilde ik mij erin verdiepen. Ik wilde weten welke voedingsstijlen er zijn, wat dit doet met je lichaam en waarom je wel of niet voor een bepaald eetpatroon kiest. Mijn opleiding tot gezondheidscoach gaf me deze antwoorden.

Een vijftal jaren was ik fanatiek vegetariër. Af en toe heb ik ook veganperiodes gekend. De gedachte aan de heerlijk geurende groenteschotels die pruttelden in de oven of op het vuur, doen me nog altijd watertanden. En ja hoor, ze komen nog vaak op tafel.
In die periode voelde ik ook meer verbinding met de natuur. Het was voor mij een tijd van herbronnen. Toch miste ik nog iets.

En dan kwam corona. Aan het begin van de eerste lockdown kwam ik per toeval in contact met de ketogene levensstijl. Ik dacht: “Bwah, we geven het een kans en we zien waar we uit komen.”
Zo is mijn avontuur gestart.
Wat begon als een “we zullen wel zien” is nu een bewuste keuze geworden. Ik merk de positieve effecten in mijn leven. Niet alleen mijn lichaam profiteert ervan, maar ook mijn geest.
Elke dag nog verdiep ik mij in deze manier van eten. Ik volg online programma’s in binnen- en buitenland, heb massa’s kookboeken en een opleiding tot ketocoach mocht niet ontbreken.
Daarnaast wilde ik nog een stap verder gaan en mijn kennis gebruiken om mensen met bepaalde ziektes te helpen. Dankzij mijn opleiding tot ketogeen therapeut kan dat. Deze voedingsstijl helpt om symptomen van epilepsie of diabetes te verminderen. Ook als je MS, ALS of de ziekte van Alzheimer hebt, vermindert het ketogeen dieet de nadelen en verhoogt het jouw comfort.
Er zijn zoveel voordelen aan het ketogeen dieet dat ik niet anders kan dan hier professioneel iets mee te doen.
Vandaar dat ik mijzelf nu de Happy Keto Coach noem. Mijn doel is jou ondersteunen in de ketogene levensstijl, zodat ook jij die positieve impact op je leven ervaart.

Wat heeft keto mij gebracht?

Ik hoor je al vragen: “Wat zijn nu juist die voordelen van keto?”.
Awel, ik voel me zoveel fitter.
Ik heb geen pijntjes meer na het sporten.
Mentaal voel ik mij veel frisser, zodat ik me langer kan concentreren.
Vroeger had ik slaappillen nodig,. Dat is, gelukkig, verleden tijd. Ik slaap zalig nu.
’s Morgens sta ik vol energie op en ga de dag optimistisch en gelukkig tegemoet.
Zelfs m’n migraineaanvallen zijn bijna volledig weg.

Voor mij is een gezonde geest in een gezond lichaam, de sleutel voor een gelukkig leven. Daarom ben ik ook een enthousiaste yoga beoefenaar en -teacher. Yoga is voor mij de perfecte aanvulling op mijn ketoleven. Dus, als jij die combinatie ziet zitten, kan je hiervoor ook bij mij terecht.

Kennismaken

Als je één van de mogelijkheden kan aanvinken, aarzel dan niet en boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Samen bekijken we hoe en in welk tempo we jouw doelen kunnen bereiken, zodat dit jaar “het beste jaar van jouw leven wordt”.